Pintxos

Waar in het bronsgroen…. passie, product en beleving elkaar ontmoeten.

Bij proeflokaal.nl draait het om een totale beleving van de Limburgse gastronomische en culinaire cultuur. Van proeven tot leren en van ontdekken tot zelf maken. Met het unieke concept van de mobiele keuken en mobiele brouwerij zorgt proeflokaal.nl voor bijzondere ervaringen op prachtige locaties.

Pintxos is van oorsprong een gerecht-idee uit Baskenland. Dit deel van Spanje dat een geheel eigenzinnige cultuur heeft en zich ook niet Spaans voelt, is het culinaire walhalla van Europa.

Parkstad Pintxos heeft een geheel eigen identiteit aan de bekende Spaanse tapas gegeven. Pintxos betekent eigenlijk prikkertje en wordt uitgevoerd als een kunststukje van gerechten die op een stukje brood geprikt worden. De fantasie is eindeloos en de variatie kan op alle mogelijke manieren gestalte krijgen door toepassing van verschillende ingrediënten.

Proeflokaal dompelt je onder in het DNA van Zuid- Limburg.

Op de menukaart:

  • Parkstad Pintxos in diverse smaken: geitenkaas/stroop/spek-tapenade/lamsburgertje-carpaccio/truffelmayo/rucola-bief/rucola/kruidenmix-champignons/lookboter-tomatentapenade/paprika/serranoham-kletskopbrood/kaas/notenmix-sate/kroepoek/tauge-pesto/zalm/komkommer-eendeborst/rilette.