Programmering zaterdag 12 augustus 

16:00 – 16:30  Aïcha Cherif

“Als Lianne La Havas en Jeff Buckley een kind zouden krijgen …”, aldus de juryleden tijdens Kunstbende. Aïcha Cherif schrijft intense – dan weer ingetogen – songs met een sterk melancholisch karakter.

Nadat Aïcha de landelijke finale van Kunstbende won met het nummer ‘Change’, ging ze in de zomer van 2016 aan de slag met een band en doken zij de studio in om hun eerste EP, getiteld ‘Change’, op te nemen. Hierna volgden optredens op festivals als Zomerparkfeest (Venlo), Cultura Nova (Heerlen), Bruis (Maastricht), DVERS (Sittard), Westergasfabriek Live XL (Amsterdam), Bevrijdingsfestival Limburg (Roermond) en Valkhof Festival (Nijmegen). Daarnaast verzorgde Aïcha solo en met band de supports bij o.a. Trixie Whitley, Qeaux Qeaux Joans en Bettie Serveert. Aïcha Cherif is geselecteerd voor het landelijk reizend muziekfestival Popronde, dat komend najaar plaatsvindt in een 40-tal steden in Nederland.

 

17:00 – 17:30  Lemonaze

Lemonaze is een band bestaande uit: Izzy Goossen, Jaimy Versteeg & Jeffrey Van Der Schaaf. Samen combineren zij hun stijlen en maken daar een mengeling van Jaimy’s catchy melodieën, Izzy’s melancholiek flow en Jeffrey’s baslijntje voegen een extra laag toe aan de simpele nummers van Jaimy & Izzy, waardoor de muziek tastbaarder wordt.

 

18:15 – 19:00  Juulke Dewaide 

Met haar fragiele stem, gitaar en autoharp neemt Juulke Dewaide de luisteraar mee naar de tijd waarin haar grote held Townes van Zandt liedjes schreef. Met haar timide verschijning weet ze het publiek in het hart te raken met een uitgebalanceerde mix van eigen liedjes en zorgvuldig gekozen covers. Juulke’s nummer “Bury Me Not”, dat doet denken aan de Amerikaanse singer-songwriter Valerie June, zou niet misstaan in de soundtrack van een Quentin Tarantino-film.

 

19:45 – 20:30  Austin Leaves 

Levendig, vrolijk en aanwezig. Austin Leaves schrijft samen muziek geïnspireerd door de genres country, rock en pop. De beeldende popsongs krijgen een eigenzinnige inkleuring door het gebruik van de viool en mandoline. Rustige nummers worden afgewisseld met hardere gitaarsounds en de zachte countrystem van de zangeres zorgt voor dynamiek in de set.

 

21:15 – 22:00  Atomic 4

The Atomic 4, afkomstig uit het diepe zuiden van Nederland, bestaat uit Atomic Tony, Atomic Ronny, Atomic Tommy en Atomic Bobby. De band speelt 50’s rockabilly en rock-‘n-roll met invloeden van Elvis Presley, Warren Smith, Johnny Burnette en Carl Perkins. Swingende dansmuziek with a bang!

 

22:30 – 00:00  Tripple P Brass Band

Opzwepende grooves en aanstekelijke blazerrifs. Dat is de formule waarmee Triple P Brassband hun publiek steeds weer aan het dansen krijgt. De band werd in 2010 opgericht om de randanimatie op het jaarlijkse festival Pukkelpop te verzorgen maar is intussen uitgegroeid tot een volwaardig muzikaal collectief dat elk jaar te zien is op het Belgische muziekfestival. Triple P Brassband bestaat uit acht mannen en één vrouw die elke keer opnieuw een goede dosis goesting en ambiance meebrengen, voor welke gelegenheid dan ook. Deze professioneel opgeleide muzikanten brengen dansklassiekers in een nieuw jasje. Denk hierbij aan oude klassiekers zoals ‘September’ of ‘Sir Duke’ en aan hedendaagse hits als ‘Uptown Funk’, ‘Calabria’ en vele andere dansplaten. Triple P Brassband staat garant voor feest, feest en nog eens feest. Onmisbaar dus!